Home Landelijke radio Programmaraad uit Zuid-Holland adviseert toch 8FM boven TMF Radio

Programmaraad uit Zuid-Holland adviseert toch 8FM boven TMF Radio

De programmaraad AGGWW heeft voor het voorzieningsgebied dat onder kabelexploitant Casema valt voor de gemeenten Aalburg, Giessenlanden, Gorinchem, Werkendam en Woudrichem toch de Brabantse commerciële regionale zender Radio 8FM geadviseerd. In het concept advies van begin dit jaar adviseerde de raad om TMF Radio op te nemen.

Volgens de Raad blijkt uit ontvangen reacties op het concept advies dat er behoefte is aan continuering en doorgifte van 8FM. Begin dit jaar vond AGGWW dat het radiostation als Brabantse zender geen toegevoegde waarde heeft in Zuid-Holland.

Radio 8FM is blij dat het op de kabel blijft in de betreffende Brabantse gemeentes. “De programmaraadsleden hebben een juiste keuze gemaakt”, aldus woordvoerder Oscar Dunker.

TMF Radio krijgt uiteindelijk een negatief advies. “De oorspronkelijke frequentie van RTL FM is overgenomen door TMF Radio, maar naar de mening van de programmaraad heeft TMF Radio geen onderscheidend karakter ten opzichte van de overige in deze categorie opgenomen zenders. Derhalve wordt deze nieuwe zender niet door de programmaraad geadviseerd”, zo stelt AGGWW.

De programmaraad zal TMF Radio wel als reservezender adviseren.

Vorig artikelPrincipeakkoord over CAO RTL Nederland
Volgend artikelInwoners van Drenthe waarderen hun regionale omroep