Home Landelijke radio NPO Radio 2 PowNed wil weer zendtijd op Radio 2

PowNed wil weer zendtijd op Radio 2

PowNed gaat op de publieke radiozenders weer ‘fors uitbreiden’ als het om zendtijd gaat. Dat laat voorzitter Dominique Weesie van de omroep weten. “Ik kan daar nog niet over uitweiden, maar binnenkort zijn wij ook te horen op Radio 2 en is de kans nadrukkelijk aanwezig dat wij gaan verdubbelen op Radio 1”, aldus Dominique.

Eerder zei de rechtse omroep nog dat het zich alleen op internet wil gaan richten en binnen een aantal jaar helemaal wil stoppen met radio en televisie. Daar lijkt PowNed nu op terug te komen. Over zendtijd op 3FM wordt niet gesproken.

Inschrijfschema

Over enkele weken start het inschrijfschema voor de nieuwe programmering van Radio 2. Door het vertrek van Gerard Ekdom naar Radio 10, gaat er geschoven worden in het programmaschema van de publieke zender. Welk tijdslot PowNed krijgt en wie het programma gaat presenteren, is vooralsnog onduidelijk.

De omroep heeft tegenwoordig alleen nog zendtijd op NPO Radio 1, waar Prem Radhakishun op zondagnacht het programma ‘Zwarte Prietpraat’ presenteert. Eerder had de omroep ook zendtijd op andere publieke radiozenders; zo presenteerden Rob Stenders en Mark van der Molen programma’s voor de omroep op 3FM.

Later was Rob ook op Radio 2 te horen namens PowNed.