Home Landelijke radio Pieter Koning stopt als directeur bij Nozema

Pieter Koning stopt als directeur bij Nozema

Algemeen directeur Pieter Koning (56) stopt bij zenderoperator Nozema. Dat heeft hij vandaag laten weten. Koning zal zijn functie per 15 augustus aanstaande neer leggen. Op verzoek van de Raad van Beheer van Nozema blijft de heer Koning echter zeker nog tot 1 september beschikbaar om een vlotte en zorgvuldige overdracht van werkzaamheden te waarborgen.

Per 15 juli is in de heer Koning’s opvolging voorzien door de aanstelling – op interim basis – van de heer Wouterjan Smit.

Pieter Koning heeft zijn functie gedurende zes jaar bekleed. Hij heeft het digitaal distribueren via de ether gestimuleerd, onder andere als mede initiatiefnemer van Digitenne. Sinds zijn aantreden heeft hij zich hard gemaakt voor de verzelfstandiging van Nozema. De laatste drie jaar stonden echter vrijwel geheel in het teken van het project Zerobase. Nu deze immense klus is geklaard, heeft hij aangegeven aan een nieuwe uitdaging toe te zijn.

Wouterjan Smit (63) is afkomstig van KPN waar hij 17 jaar heeft gewerkt in diverse directie functies, waarbij hij direct betrokken is geweest bij alle fasen van verzelfstandiging. De laatste drie jaar was hij directeur Divisie Vastgoed & Facilities. Smit is associate van Boer
& Croon Strategy and Management Group.