Home Landelijke radio Philip Alberdingk Thijm, Herbert Visser en Menno Koningsberger vormen bestuur VCR

Philip Alberdingk Thijm, Herbert Visser en Menno Koningsberger vormen bestuur VCR

Philip Alberdingk Thijm volgt Jan-Willem Brüggenwirth op als voorzitter van de Vereniging van Commerciële Radio, VCR. Daarnaast is Herbert Visser, directeur 100% NL benoemd tot penningmeester en neemt algemeen directeur Q-music Menno Koningsberger het secretarisschap op zich. Met deze benoemingen is het bestuur van VCR weer compleet.

De bestuurswisseling is doorgevoerd na het vertrek van voormalig voorzitter Brüggenwirth. Met het vertrek als CEO bij 538 legt Brüggenwirth ook zijn VCR-functie neer.

De VCR vertegenwoordigt de gemeenschappelijke belangen van alle commerciële landelijke radio-exploitanten. De Vereniging van Commerciële Radio is op dit moment vertegenwoordigd door Radio 538, Sky Radio, Q-music, Radio Veronica, 100% NL, SLAMFM!, Sublime FM, BNR Nieuwsradio, Radio Maria, Groot Nieuws Radio en Radio 10.

Voorzitter en CEO van de Sky Radio Group Philip Alberdingk Thijm over de benoeming: "Het is belangrijk voor de markt dat het bestuur van de VCR nu weer compleet is. We gaan in tijden van grote en snelle ontwikkelingen in radioland op volle kracht verder. Een van de speerpunten is om gezamenlijk aan de slag te gaan met de ontwikkelingen van digitale radio, DAB+."