Home Landelijke radio Personeel Teleac zegt vertrouwen op in directeur

Personeel Teleac zegt vertrouwen op in directeur

Op de interne website van omroep Teleac staat een petitie waarin het personeel zegt een gebrek aan vertrouwen te hebben in algemeen directeur Aart van der Want. Het stuk, dat door een groot deel van de werknemers is ondertekend, ligt nu bij de Raad van Toezicht, die zich bezint op een reactie. De ondertekenaars vinden dat voor Van der Want, die volgens hen is afgewezen als nieuwe directeur van de fusieomroep NTR, dezelfde regels moeten gelden als voor andere medewerkers die boventallig zijn. „Geen nieuwe baan creëren, maar opstappen.

NPS, Teleac en RVU gaan per 1 september op in de nieuwe omroep NTR. Deze ‘niet-ledengebonden’ taakomroep legt nadruk op informatie, educatie en cultuur met programma’s als Nieuwsuur, dat NOVA vervangt, Sesamstraat en Raymann is laat. Een reorganisatie kostte achttien medewerkers van Teleac de afgelopen maanden hun baan, bij de fusie gaat het om „een handvol mensen”, aldus een woordvoerder.

Volgens de ondertekenaars wordt intern een functie gezocht voor de directeur die zegt te willen blijven om het belang van onderwijsomroep Teleac in NTR te behartigen. Joop Daalmeijer, interim-directeur van NTR, noemt de situatie "heel pijnlijk". Volgens hem wordt de nieuwe directeur van buiten aangetrokken. Volgende maand voert hij gesprekken met kandidaten voor de hoofdredacteurschappen jeugd, kunst & cultuur, informatie en vorming & volwasseneducatie.