Home AM Radio Patrick Kicken van start met ochtendshow zonder sidekicks

Patrick Kicken van start met ochtendshow zonder sidekicks

“Het is een hele opgave”, zo erkent Patrick Kicken de strijd om de luisteraar in de ochtend. De dj neemt het stokje van Jeroen van Inkel in de ochtend op Radio Veronica vanaf aanstaande maandag over. “De ogen zijn nu op me gericht en het zal verdomd lastig worden om luisteraars bij andere zenders weg te snoepen. Waarom zou iemand die al jarenlang naar Edwin Evers luistert overschakelen naar Radio Veronica?” Toch gaat de dj het proberen. “Het wordt anders dan wat anderen doen. Ik ga niet met sidekicks werken en stel de luisteraar centraal. Vaste mensen als Ivo uit Molenhoek en Susan Knol neem ik van mijn huidige weekendprogramma mee naar ochtend. Daarnaast kunnen luisteraars live bellen met leuke verhalen en gebeurtenissen.”

De interactie met de luisteraar, iets wat Patrick Kicken goed kan. Zijn programma’s die hij vroeger op 3FM maakte stonden ook allemaal in het teken van bellers en ook in zijn weekendprogramma’s op Radio Veronica stonden de telefoonlijnen wagenwijd open. Toch klinkt zijn idee ons niet nieuw in de oren. Dj Giel Beelen werkt op 3FM toch ook zonder sidekicks en laat vooral de luisteraar aan het woord? “Bij Giel kun je wel bellen, maar het gesprek daarna zal niet heel uitgebreid zijn. Daarnaast wil hij nog weleens grappen uithalen. Ik probeer ze toch in hun waarde te laten”, zo zegt Kicken tegenover RadioFreak. “De mening van de luisteraar is voor mij het belangrijkste. Ik ga ze niet afzeiken.”

Naast de luisteraars komen er ook een paar vaste items in het programma. “Om 08:45 uur draai ik een leuk stukje cabaret van Hans Teeuwen, Bert Visscher, De Vliegende Panters, Youp van ’t Hek en anderen. Daarnaast doe ik spelletjes als ‘de Rewind Hit’ en ‘De Plaat Die Overslaat’. Aangezien we een ’80’s en ’90’s station zijn, wil ik dat ook graag benadrukken. Elke vrijdagochtend draai ik vanaf 80 voor 9 (07.40 uur) ’80 minuten 80’s’. Alleen maar platen uit de jaren ’80 dus.” Daarnaast staat er nog een item in de steigers. “Morgen ga ik met Ron Bisschop eten om over een vast item voor hem te praten. Ik zit zelf te denken aan ‘De Boodschap van De Bisschop. Heeft U Boodschap aan De Bisschop’? Maar of dat doorgaat weet ik dus nog niet.”

Iets geheel nieuws is dat Kicken om 05:00 uur in de ochtend al begint. “Het viel me op toen ik Jeroen van Inkel verving dat het al best druk was op de weg tussen 05:00 en 06:00 uur. Veel mensen willen voor de files uit alvast naar hun werk. Dus daar spring ik op in. Daarnaast draait Veronica veel muziek, maar wil ik toch graag de tijd hebben om dingen te doen. Dus ik smeer het gewoon langer uit op deze manier.” Maar wordt dat eerste uur niet een soort spek en bonen uur met veel muziek en zelfs voicetracks? “Opnemen van te voren is niet de bedoeling. Het kan wel zijn dat ik items die de dag ervoor laat in het programma zaten, de dag erop in de vroege ochtend herhaal. Veel muziek draai ik ook, maar dat geldt voor ieder uur. Ik heb het doel om toch negen tot tien platen per uur te draaien. Waarom zou ik ervan uit gaan dat wat ik te vertellen heb beter is als een goeie classic?”

Zelf had Patrick nooit verwacht dat hij in de ochtendspits terecht zou komen als dj. “Ik dacht dat Rob van Someren naar de ochtend zou gaan en stiekem hoopte ik dat ik dan de middag zou krijgen. Maar stationmanager Uunco Cerfontaine heeft blijkbaar een groot geloof in mij. Mijn programma’s in het weekend scoorden goed, dus dat hoop ik nu in de ochtend ook te halen.

‘Kicken Wordt Wakker’ is vanaf morgenochtend iedere werkdag tussen 05:00 en 09:00 uur te horen op Radio Veronica. De zender start dan ook met de nieuwe programmering.