Home Landelijke radio Origineel FM start zaterdag met uitzenden

Origineel FM start zaterdag met uitzenden

Origineel FM start zaterdag om 12:00 uur met haar uitzendingen. Origineel FM is de lokale omroep voor de gemeenten Goes, Borsele en Kapelle. Het station richt zich op het regionale nieuws met een 'feel good'-format.

"Wij richten ons op de Zeeuwen en de vele toeristen die de provincie Zeeland jaarlijks bezoeken”, aldus initiatiefnemer Marcel Blok. "We proberen het woord lokaal bewust zoveel mogelijk te mijden, niet dat we niet lokaal zullen opereren, integendeel, maar simpelweg omdat dit al een bepaald gevoel van amateurisme doet oproepen bij veel mensen. Bovendien is dit ook helemaal niet relevant. Wat heeft een luisteraar eraan om te horen hoe wij statutair en qua licentie in elkaar zitten? Het gaat erom wat wij bieden en wat de luisteraar te horen krijgt. Je product, dat is belangrijk, niet of je regionaal, commercieel of publiek lokaal bent."

Het Belgische bedrijf Brandy heeft het jinglepakket gemaakt voor het station. De zender hangt in de televisietoren van Goes via de frequentie 105 FM.