Home Landelijke radio ‘Feyenoord praat met Megastad FM over uitzendrechten’

‘Feyenoord praat met Megastad FM over uitzendrechten’


De directie van Feyenoord heeft Megastad FM benaderd om de wedstrijden van Feyenoord voortaan uit te zenden. Dinsdag praten beide partijen met elkaar. Volgens RTV Rijnmond krijgt Megastad FM de uitzendrechten tot het einde van het seizoen gratis.

Eerder zei Feyenoord de samenwerking op met RTV Rijnmond. De voetbalclub wilde de bijdrage voor de publieke regionale zender verhogen naar 50.000 euro. Momenteel betaalt de omroep 10.000 euro. Hiervoor mogen ze de thuiswedstrijden live verslaan op de radio. En besteden ze veel aandacht aan de club op televisie.

Zondag 19 september zou Megastad FM al de wedstrijd Feyenoord-Ajax mogen uitzenden.

Jeroen Dijk, programma-directeur van Megastad FM, is verrast over berichtgeving. "Het is zonde dat onze grote broer Rijnmond, die wij zo respecteren, het nodig acht onjuiste informatie te verspreiden over contacten tussen Feyenoord en Megastad FM én het marktaandeel. Wellicht was het een idee geweest om het journalistieke grondbeginsel van hoor en wederhoor toe te passen".

Feyenoord en Megastad FM hebben nog nooit om de tafel gezeten om over eventuele uitzendingen te praten, zegt het radiostation. Er kan, volgens Dijk, dus nog helemaal niets gezegd worden over uitkomsten van gesprekken die simpelweg nog niet hebben plaatsgevonden.

Vorig artikelNieuwe weekendprogrammering voor Kink FM
Volgend artikelOrigineel FM start zaterdag met uitzenden