Home Landelijke radio Opbrengst glazen huis in Eindhoven ’teleurstellend’

Opbrengst glazen huis in Eindhoven ’teleurstellend’


De eerste editie van Serieuzzz Live in Eindhoven heeft een "teleurstellend bedrag" opgeleverd voor het goede doel. Dat heeft Maarten van der Mésche, de marketingspecialist die de actie bedacht heeft, op Omroep Brabant gezegd. Nadat het Glazen Huis van 3FM vorig jaar in Eindhoven stond, werd er dit jaar opnieuw een huis neergezet in de stad. Vanuit dat huis werden uitzendingen gemaakt op een aantal lokale omroepen in de regio Eindhoven, waaronder Studio 040.

Er is tot nu toe zo'n 28.000 euro opgehaald dat naar verwachting nog iets oploopt. De kosten van het project waren meer dan 250.000 euro. "Het heeft een mooi festival opgeleverd. Maar daar zijn te weinig mensen op af gekomen. Dus is er een teleurstellend bedrag opgehaald." Het geld wordt vandaag naar Leiden gebracht.

Volgens Mésche is de negatieve media-aandacht vooraf de grote boosdoener. "We kregen de begroting van tevoren niet helemaal rond. Dat zorgde ervoor dat er sponsoren afgehaakt zijn. Het had meer geld op kunnen leveren." Daarnaast werd van tevoren duidelijk dat er mogelijk een deel van de opbrengst gebruikt zou worden om de begroting van de organisatie rond te krijgen.

Ondanks de negatieve resultaten, sluit de organisatie niet uit dat er volgend jaar weer een editie van Serieuzzz Live komt. "Het is de eerste keer dat we het doen. Ik heb er veel van geleerd en een aantal sponsoren heeft aangegeven verder te willen gaan", aldus Mésche.

Vorig artikelLaatste Music For Life levert ruim 7,1 miljoen euro op
Volgend artikelKerstprogrammering op landelijke radiostations