Home Landelijke radio Opbrengst 3FM Serious Request naar kinderen die sterven aan diarree

Opbrengst 3FM Serious Request naar kinderen die sterven aan diarree

De opbrengst van 3FM Serious Request gaat dit jaar naar kinderen die sterven aan diarree. Dat heeft dj Eric Corton zojuist gezegd op 3FM. Het is volgens hem een stille ramp die wereldwijd elk jaar ruim 800.000 slachtoffers maakt en het gevolg is van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten. Het Glazen Huis staat dit jaar in Leeuwarden.

"Elk jaar sterven ruim 800.000 kinderen aan diarree, elke dag 2200 kinderen. Dat zijn ruim 70 volle schoolklassen per dag", zegt Corton. Jonge kinderen, met name die tot 5 jaar oud, zijn kwetsbaar omdat ze nog weerstand moeten opbouwen en diarree breekt de weerstand af. Kinderen met diarree, die niet behandeld worden, sterven door uitdroging.

Diarree is meestal het gevolg van gebrek aan schoon drinkwater, gebrek aan sanitaire voorzieningen en gebrek aan kennis over de consequenties van slechte hygiëne op de gezondheid van een jong kind. Ouders hebben meestal onvoldoende kennis om diarree te voorkomen, om het zieke kind te helpen en het leven van hun kind te redden. Met praktische hulp en begeleiding kan deze stille ramp bestreden worden.

Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.
 

Vorig artikelPowNed gedagvaard om flexcontracten
Volgend artikelSky Radio één van de pijlers van TMG