Home Landelijke radio Omroepen Scheemda en Winschoten praten over fusie

Omroepen Scheemda en Winschoten praten over fusie

Omroep Scheemda en RTV Blauwestad/Radio Winschoten zijn weer met elkaar in gesprek. In de aanloop naar de herindeling tussen Scheemda, Winschoten en Reiderland mag er straks maar één lokale omroep zijn en is er voor twee geen plaats. Eerdere gesprekken liepen op niets uit.

Secretaris Kees van Slochteren van Omroep Scheemda. "De intentie is dat we best willen fuseren, alleen wel onder goede voorwaarden. We hebben er enorm mee geworsteld. We hadden tot nu toe het gevoel dat er meer sprake is van een overname dan van een gelijkwaardige fusie." En tot zo lang zijn de filmitems van RTV Blauwestad niet in Scheemda op de kabel te zien.

Op medevoorstel van de Scheemder wethouder Anne Marie Knottnerus is Van Slochteren bezig met vervolgstappen. Onder leiding van een onafhankelijke voorzitter, in dit geval wethouder Auke ten Hoeve van Reiderland, gaan de besturen binnenkort rond de tafel om tot een oplossing te komen. "Wij zijn klein en zij zijn groot", refereert Van Slochteren aan Calimero. "We zijn ook een enthousiast team vrijwilligers dat zich niet zo maar aan de kant laat zetten. Voor er van een samengaan sprake is, willen we de dingen goed geregeld hebben. Hun insteek was dat hun programma’s konden blijven en dat de onze konden wijken. Dat gaat dus niet."

Omroep Scheemda werkt met veertig vrijwilligers van wie er twee hebben aangegeven niet mee te willen doen met een nieuwe zender. RTV Blauwestad heeft 85 vrijwilligers.