Home Landelijke radio Omroep uit Wijdemeren neemt Lokale omroep Loenen over

Omroep uit Wijdemeren neemt Lokale omroep Loenen over

De Aros mediagroep uit Wijdemeren heeft de omroepactiviteiten van de lokale omroep uit Loenen overgenomen. Het Commissariaat voor de Media heeft afgelopen week de organisatie een zendtijdtoewijzing voor vijf jaar gegeven.

Vechtstreek Media Loenen, de voorgaande omroep in Loenen, had al een samenwerking op het gebied van radio met de Aros mediagroep. "We merkten direct een zeer grote overlap in onze organisaties op", zegt voorzitter Stefan Troost. "Deze overlap kostte ons onnodig geld en mankracht. Dat zijn twee factoren die je bij een vrijwilligersorganisatie altijd tekort komt. De bundeling van onze krachten geeft ons meer slagkracht. Zo moeten we bijvoorbeeld gaan investeren in digitale distributie van televisie om gezien te kunnen blijven worden. Dit gaat niet om kleine bedragen. Als kleine omroep is het dan ook onmogelijk dit verantwoord te doen. Samen staan we sterker in dit opzicht.”

Anderhalf jaar geleden gooide de Aros mediagroep het roer om. Radio Wijdemeren werd vervangen door You FM en de omroep startte met TV Wijdemeren. Door de uitbreiding van het uitzendgebied gaat de omroep op zoek naar nieuwe vrijwilligers.