Home Landelijke radio Olon houdt morgen Algemene Ledenvergadering

Olon houdt morgen Algemene Ledenvergadering

De OLON houdt zaterdag haar Algemene Ledenvergadering. Tijdens deze vergadering zal onder andere een nieuwe voorzitter gekozen worden, na 18 jaar verlaat Herman Posthoorn de OLON. Als nieuwe voorzitter wordt door het bestuur voorgedragen Bert Middel. Bert Middel was van 1989 tot 2002 voor de PvdA lid van de Tweede Kamer. Als woordvoerder media (tot 1996) heeft hij in deze periode veel voor publieke lokale omroep betekend. Op dit moment is hij o.a. lid van de Eerste Kamer en lector aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.

Op de Algemene Ledenvergadering presenteert het bestuur de Speerpuntennota 2005 met daarin de beleidsprioriteiten. Die liggen met name op het terrein van kwaliteitsverbetering van de sector en imagoversterking. Veel lokale omroepen worden in eigen plaats bijzonder gewaardeerd, het imago van de totale sector laat echter nog te wensen over: het geheel weerspiegelt nog niet de som der delen.

In de middag worden er diverse workshops gegeven en presenteert het Commissariaat voor de Media de resultaten van het Integraal Toezicht 2003. Discussies over de Ledenvergadering zijn te vinden op RadioForum.nl.