Home Landelijke radio NPO Radio 5 doet opnieuw live-verslag van Alpe d’HuZes

NPO Radio 5 doet opnieuw live-verslag van Alpe d’HuZes

NPO Radio 5 doet opnieuw uitgebreid verslag van Alpe d’HuZes. Op donderdag 7 juni beklimmen 4500 deelnemers tot zes keer toe de Franse berg Alpe d’Huez om geld in te zamelen voor onderzoek naar de genezing van kanker. Sinds vorig jaar doet Radio 5 verslag van het evenement. Daarvoor deed Radio 2 dat.

Dj’s Henkjan Smits (Omroep MAX) en Bert Kranenbarg (KRO-NCRV) maken woensdag 6 juni en donderdag 7 juni speciale uitzendingen. Ze doen live verslag, luisteren naar de verhalen van deelnemers en staan stil bij het verdriet om naasten die ziek zijn. Speciale aandacht hebben ze voor cabaretier Guido Weijers, weerman Marco Verhoef en acteur/zanger René van Kooten, die zelf de Alpe d’Huez per wielrenfiets willen bedwingen. Radio 5 volgde het drietal al de afgelopen weken tijdens de voorbereidingen.

‘Alpe d’HuZes op 5’ is woensdag 6 juni te horen tussen 16:00 en 18:00 uur en op donderdag 7 juni van 16:00 tot 20:15 uur. Op de dag van de beklimming leveren Henkjan Smits en Bert Kranenbarg ook nieuwsflitsen vanaf de Alpe d’Huez, die te horen zijn tijdens de reguliere programma’s. Vlak voor 20:00 uur wordt tijdens de uitzending de voorlopige tussenstand van Alpe d’HuZes 2018 bekendgemaakt.

Foto: NPO Radio 5 | 50 Plus Beurs (Flickr)