Home Landelijke radio NPO: ‘Nederland omarmt Serious Request en Top 2000’

NPO: ‘Nederland omarmt Serious Request en Top 2000’

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is blij met de luistercijfers voor Radio 2 en 3FM. Radio 2 is opnieuw marktleider dankzij de Top 2000. 3FM neemt de tweede plek in dankzij Serious Request.

"In alles merken we, ook in de cijfers, dat het Nederlandse luisterpubliek 3FM Serious Request en de Top 2000 omarmt en dat is een groot compliment voor de makers", zegt Jan Westerhof, directeur NPO Audio. "Beide evenementen tonen zich een vaste, geapprecieerde waarde in de laatste weken van het jaar. Het effect van de evenementen toont zich stevig in de jaarcijfers, die vandaag ook zijn gepubliceerd."

Het totale luistertijdaandeel van de publieke radiostations in 2011 is 32,9 procent. Dat is 0,3 procent hoger dan in het recordjaar 2010 ondanks de zendmastbranden. "Dat is iets om trots op te zijn", aldus Westerhof.

Radio 1 deed het een stuk slechter. "Ik hoop dat de luisteraar van Radio 1 de zender ook snel terugvindt. De sportzomer van 2012 waar Radio 1 prominent verslag van gaat doen helpt daar vast aan mee."