Home Landelijke radio NPO erg tevreden met luistercijfers

NPO erg tevreden met luistercijfers

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO)  is blij met de luistercijfers die vanochtend bekend gemaakt werden over de periode juni-juli. De publieke nieuws- en sportzender zag het luisteraandeel met 0,7 stijgen naar een totaal van 7,6 en is daarmee de grootst stijgende radiozender van de zomer. Reden voor deze stijging is de verslaggeving van de volle sportzomer van 2008, met onder andere Radio Tour de France en het EK voetbal. De stijging van Radio 1 is niet ten koste gegaan van de andere publieke radiozenders, zo blijkt uit het Continu Luisteronderzoek uitgevoerd door Intomart GfK.

"Dit resultaat is natuurlijk geweldig te noemen", zegt Laurens Borst, zendermanager Radio 1. "De succesvolle verslaggeving van het EK voetbal en NOS Radio Tour de France heeft nieuwe en tevreden luisteraars naar Radio 1 getrokken. Ook goed om te zien dat nieuwe initiatieven zoals de ochtendeditie van Radio Tour de France goed hebben gescoord."

Van 7 juni tot en met 29 juni deed Radio 1 uitgebreid verslag van het EK Voetbal in Zwitserland en Oostenrijk. De zender deed live verslag van alle duels van het Nederlands elftal en hield de luisteraar iedere avond op de hoogte van de tussenstanden en gebeurtenissen tot aan de finale. Een week later ging NOS Radio Tour de France van start. Van 5 tot en met 27 juli was Radio 1 elke dag van 14:00 tot 18:30 uur NOS Radio Tour de France, met live verslag van de etappes, interviews, achtergronden en muziek.

Van 8 tot en met 24 augustus stond Radio 1 in het teken van de Olympische Spelen in Peking, waarvan de resultaten volgende maand bekend worden.