Home Landelijke radio Novum neemt Nederlandse redactie AP over

Novum neemt Nederlandse redactie AP over

De Nederlandse redactie van het Amerikaanse persbureau Associated Press (AP) is overgenomen door Novum Nieuws. Het persbureau uit Amsterdam neemt niet alleen het personeel van de Nederlandse tak van AP over, maar wordt ook agentschap voor het Engelstalige nieuws van AP en de foto’s die door media in Nederland en België worden afgenomen. Hoeveel geld met de overname is gemoeid, is niet bekendgemaakt.

Novum Nieuws maakte zelf voor zijn buitenlandse berichtgeving al gebruik van de kopij van de Nederlandse redactie van AP in Amsterdam. De redacteuren die daarvoor verantwoordelijk zijn, worden nu onderdeel van de redactie van Novum.

AP omschrijft zichzelf als ’s werelds oudste en grootste nieuwsdienst. Over de hele wereld maken duizenden kranten, radiostations en televisiezenders gebruik van de nieuwsberichten, foto’s en video’s van AP. De nieuwsorganisatie telt in totaal meer dan vierduizend medewerkers op ruim 240 redacties in 97 landen. Zij leveren nieuws aan media in 121 landen. Volgens het persbureau heeft de halve wereldbevolking dagelijks te maken met AP-kopij.

Novum Nieuws levert aan een hele reeks, vooral lokale, radiostations nieuwsbulletins. Ruim honderd redacteuren zijn voor het Novum-nieuws verantwoordelijk.

Vorig artikelBNR Nieuwsradio start met reclamecampagne
Volgend artikelMinister wil gevarieerde radio- en tv bevorderen, met meer drama