Home Landelijke radio NOS-nieuwslezer Jurgen van den Berg naar de NCRV

NOS-nieuwslezer Jurgen van den Berg naar de NCRV

Nieuwslezer en presentator Jurgen van den Berg verlaat de NOS en stapt over naar de NCRV. Daardoor gaat hij ook weg als vaste nieuwslezer van het ochtendprogramma van Giel Beelen op 3FM. Per 1 november vervangt Van den Berg Ghislaine Plag bij de NCRV-programma’s op Radio 1. Plag gaat zich richten op televisieprogramma’s.

Jurgen van den Berg gaat onder andere de Radio 1-programma’s Lunch, Stand.nl en Stand.cafe presenteren. Daarnaast gaat hij een keer in de week Casa Luna presenteren en valt hij in bij de Radio 2-programma’s Cappucino en Knooppunt Kranenbarg.

Van den Berg is ook presentator van Langs de Lijn op Radio 1 en presenteert jaarlijks Radio Tour de France. Of hij die programma’s blijft maken is nog onduidelijk.

De NCRV is blij met de nieuwe aanwinst. "Jurgen is een veelzijdige presentator", zegt Manager Radio Gerard Oonk. "Hij weet nieuws en actualiteiten op een zeer toegankelijke manier te brengen. Daarnaast is hij een bevlogen muziekliefhebber en – niet onbelangrijk – een prettige collega. Ik ben blij dat hij vanaf november dagelijks de NCRV komt versterken."

Ook Jurgen zelf is enthousiast. "Bij de NCRV wordt met liefde radio gemaakt. Ik vind het een goeie club die ook echt ergens voor staat. Het is een prachtig aanbod op Radio 1 en 2 die past bij deze volgende fase in mijn carrière. Ik heb er veel zin in!"

De presentator werkt sinds 1998 bij de NOS, met een korte uitstap naar RTL FM. In 2004 werd hij de vaste nieuwslezer van Giel Beelen als die een ochtendprogramma krijgt op 3FM. Sinds 2006 presenteert hij ook sportprogramma’s op Radio 1. Sinds vorig jaar viel hij al vaker in bij programma’s voor de NCRV.