Home Landelijke radio NOS Headlines gaat radionieuws Twitteren

NOS Headlines gaat radionieuws Twitteren


NOS Headlines gaat de nieuwsbulletins via Twitter aanbieden. Het zijn speciaal gemaakte audionieuwsbulletins die via het Twitteraccount @NOSHeadlines te luisteren zijn. De 'audio-updates' worden op werkdagen van 's morgens tot 's avonds zeven uur en in het weekeinde van 08:00 uur tot en met 15:00 uur ieder heel uur via Twitter verstuurd. De Tweet wordt steeds op exact het hele uur verstuurd.

NOS Nieuws-hoofdredacteur Hans Laroes is blij met de komst van de Twitter-nieuwsbulletins. "Het past in het beleid van de NOS om onze programma's aan zoveel mogelijk mensen via zoveel mogelijk kanalen aan te bieden. We doen dat al via radio, televisie, internet en diverse mobiele applicaties. Daar komt nu dus Twitter bij. Op deze manier kan iedereen, onder meer op zijn of haar mobiel, nu ieder uur het laatste nieuws van NOS Headlines beluisteren."

De Twitter-nieuwsbulletins worden gemaakt door de redactie van NOS Headlines die al dagelijks nieuwsbulletins maakt voor de radiozenders 3FM en FunX, gericht op de luisteraars van die zenders.