Home Landelijke radio Noordzee FM blij met frequentie, Radio 10 FM bedreigd

Noordzee FM blij met frequentie, Radio 10 FM bedreigd

Noordzee FM is, na een spannende tijd van hard werken aan de aanvraag en lang wachten op de uitkomst, bij de herverdeling van de radiofrequenties als één van de winnaars uit de bus gekomen. Het inmiddels 15 jarige Radio 10 FM heeft het niet gehaald en wordt acuut in haar voortbestaan bedreigd.

Noordzee FM zal haar uitzendingen voort zetten op de nieuwe FM-frequenties 100.7 en 100.4 FM. Noordzee FM is dan eindelijk in bijna heel Nederland op FM te beluisteren. Noordzee FM verandert haar naam direct in Noordzee 100.7 FM, om het publiek nog duidelijker aan te geven waar men het station op de FM-band kan vinden.

Noordzee 100.7 FM is als aanvrager voor een ongeclausuleerde kavel getoetst op haar bedrijfsplan en heeft daarmee het frequentiepakket voor de komende acht jaar zeker weten te stellen. Radio 10 heeft haar aanvraag voor de geclausuleerde kavel 'bijzondere niet-recente muziek' niet gehonoreerd gezien.

Erik de Zwart, algemeen directeur Talpa Radio International, is blij maar ook verdrietig met deze uitslag. "We hebben een hectische tijd achter de rug, de aanvraag moest in zeer korte tijd worden gemaakt en daarna was het afwachten. Héél lang afwachten. Desastreus is echter dat Radio 10 FM geen frequentie heeft weten te bemachtigen. Hierdoor is het station op de rand van de afgrond komen te staan. De werkgelegenheid van meer dan 35 medewerkers is direct in gevaar. Zonder FM-frequenties en met zoveel concurrenten, die wel op de FM mogen uitzenden, is de bodem onder Radio 10 FM weggeslagen. Wij gaan zoeken naar mogelijkheden om samen te werken met andere partijen om de continuïteit van Radio 10 veilig te kunnen stellen", aldus De Zwart. Talpa Radio International overweegt juridische stappen te ondernemen tegen de negatieve uitslag voor Radio 10 FM.

Een overzicht van de frequentieverdeling is hier te vinden.