Home Frequenties Nieuwe FM-frequenties voor SLAM!

Nieuwe FM-frequenties voor SLAM!

frequentie slam

SLAM! heeft 4 nieuwe FM-zenders on-air gebracht. Het zijn steunzenders in Irnsum (Friesland) op 91.2 FM, Alkmaar op 90.0 FM en Den Haag op 88.2 FM.

De nieuwe zenders zijn een gevolg van de ‘Gedragslijn netverbetering FM en bescherming paarse gebieden’ van het Agentschap Telecom. Tussen juli 2013 en september 2015 konden radiostations verzoeken indienen om de FM-dekking van hun zenders te verbeteren. Vooral aan de randen van het bereik, de zogenoemde ‘paarse gebieden’, zijn verbeteringen mogelijk. Dit allemaal binnen hun bestaande uitzendvergunningen.

Er werden in totaal 193 verzoeken ingediend. Een aantal om bestaande zenders te verbeteren en sommigen om nieuwe zenders te plaatsen.

Frequentie SLAM!

SLAM! had een aantal verbeteringen al doorgevoerd. Deze wijzigingen komen daar nu bovenop.

Het Agentschap Telecom is zeer tevreden met de regeling om FM-vergunningen tussentijds te wijzigen. Tot voor kort viel er niet te tornen aan een eenmaal vastgestelde omroepvergunning. Kleine wijzigingen in bijvoorbeeld de uitzendfrequentie of het uitzendvermogen waren niet meer mogelijk.

Minister Kamp van Economische Zaken wil de ‘gedragslijn’ definitief maken. Er wordt nu gewerkt aan een voorstel om dit te regelen. “Ik heb reeds vast kunnen stellen dat deze FM-gedragslijn bijdraagt aan verbetering van ontvangst en bereik van omroepzenders, maar ook dat er juridische aandachtspunten zijn”, schreef hij vorig jaar al aan de Tweede Kamer.