Home Landelijke radio Nieuwe editie Het Geluid op Q-music

Nieuwe editie Het Geluid op Q-music

Q-music is vanochtend weer gestart met een nieuwe editie van 'Het Geluid'. In het radiospel, dat dagen tot weken kan duren, mogen luisteraars tussen 7:00 en 19:00 uur ieder uur raden van welk voorwerp een geluid wordt afgespeeld. Is het antwoord fout wordt het geluid 100 euro meer waard; vanochtend is gestart met een bedrag van 2500 euro.

Vorig jaar was het geluid 'het terughangen van de ventielklem om de stang van een fietspomp'. Het duurde toen bijna acht weken voor dat werd geraden en de winnaar won daarmee 56.000 euro. Het hoogste bedrag dat ooit werd gewonnen was 63.500 euro in het najaar van 2011.

Er is dit jaar één nieuw element toegevoegd aan het spel. 's Ochtends begint het spel dagelijks met een 'SuperRonde in de ochtendshow van 'Mattie & Wietze'. Rond 7:30 uur mogen drie luisteraars direct achter elkaar een poging doen om 'Het Geluid' te raden.

Eerder dit jaar lanceerde Radio 10 'De Lach van 10', een spel dat qua opzet erg veel op 'Het Geluid' lijkt. Luisteraars moeten daarbij raden van welke bn'er de lach te horen is en elk uur dat de lach niet werd geraden is hij 100 euro meer waard. Ook dat spel is vanochtend weer van start gedaan.