Home Landelijke radio Nieuwe avond- en weekendprogrammering op Radio 5

Nieuwe avond- en weekendprogrammering op Radio 5

Radio 5 start maandag met een nieuwe avond- en weekendprogrammering. De publieke zender wordt de thuisbasis voor twee nieuwe dagelijkse avondprogramma’s: OBA Live van 19:00 tot 21:00 uur en Dichtbij Nederland van 22:00 tot 01:00 uur. Op zaterdag zendt Radio 5 van 15:00 tot 19:00 uur het nieuwe levensbeschouwelijke magazine De Zevende Hemel uit.

OBA (Llink) is de directe opvolger van Desmet Live. Rechtstreeks vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam presenteren achtereenvolgens Pieter Hilhorst (LLiNK), Hatiçe Kursun (NMO/NIO), Teun van der Keuken (LLiNK), Jurgen Maas (IKON) en Theodor Holman (HUMAN) elke werkdag een talkshow met prominente gasten, discussie en veel live muziek.

Dichtbij Nederland (NPS) is een dagelijks radiomagazine over de multiculturele samenleving in Nederland, waarin ook het belangrijke nieuws en de populaire muziek uit de ’thuislanden’ op een persoonlijke manier wordt gebracht. Presentatie: Inge Diepman, Tarik Yousif en Kenneth van Zijl. 

Iedere zaterdag presenteren Marlous Lazal, Ton Maas, Frank Krishna, Abdellah Dami en Nuweira Nouskine het levensbeschouwelijk magazine De Zevende Hemel. Dit programma is een samenwerking van de Boeddhistische Omroep Stichting met de Organisatie Hindoe Media, de Nederlandse Moslim Omroep en de Nederlandse Islamitische Omroep.

In de avonduren en in het weekend is Radio 5 het platform voor geestelijk leven, educatie, opinie en debat. Op werkdagen vanaf 19.00 uur staan educatie en opinievorming centraal. Met een dagelijkse live talkshow over kunst, cultuur, politiek en maatschappij, levensbeschouwelijke magazines en een populair wetenschappelijk programma. Het weekend staat in het teken van specifieke levensbeschouwelijke programma’s.