Home Landelijke radio NPO 3FM Nieuw logo voor 3FM

Nieuw logo voor 3FM

NPO 3FM doet momenteel marktonderzoek waarin een nieuw logo getoond wordt. Eind vorig jaar ging de programmering en het format van de zender op de schop. Een nieuw logo zou passen bij de herprofilering van 3FM.

Het blauw in het logo is vervangen door zwart. Het logo lijkt tevens op de al bestaande logo’s van de andere publieke radiozenders. Om 10:21 uur heeft 3FM zelf het logo op Facebook ook aangepast, maar dat werd even later weer gewijzigd.


Domien Verschuuren sprak in augustus vorig jaar al over een nieuw logo. “Het huidige logo wordt ingekleurd door Giel Beelen, Coen Swijnenberg, Sander Lantinga, Gerard Ekdom en zelfs Dolf Jansen, Claudia de Breij en Rob Stenders. Het is maar buitenkant, maar met een nieuw logo kunnen we wel nog meer het ‘ons-gevoel’ creëren.”

De NPO laat in een reactie aan RadioFreak.nl weten dat er inderdaad een nieuw logo komt. Ze wil echter niet bevestigen of het bovenstaande logo ook daadwerkelijk het nieuwe logo wordt. Ook over het moment van introductie wil de NPO niets loslaten.

Het huidige logo van 3FM is als volgt: