Home Landelijke radio Nieuw jongerenstation: YAM RADIO

Nieuw jongerenstation: YAM RADIO

Het nieuwe jongerenstation dat vanmiddag in Amersfoort is gepresenteerd gaat YAM RADIO heten. Dat is zojuist bekend geworden. De site www.yamradio.com is ook al actief.
Frequentieveiling
Yam Radio wil dat het kabinet nu eindelijk eens een besluit neemt betreffende de verdeling van de etherfrequenties. Zij juicht de uitspraak van de rechtbank in Rotterdam toe die vandaag in een kort geding heeft bepaald dat Staatssecretaris De Vries (Verkeer en Waterstaat) echt eens haast moet maken met een besluit over de wijze waarop radiofrequenties voor commerciële zenders worden verdeeld.
Slaagt de staatssecretaris daar niet in, zo stelt de rechter, dan moet ze een nieuwe tijdelijke verdeling van beschikbare frequenties op poten zetten. De onduidelijkheid heeft nu lang genoeg geduurd, vindt het station dat vandaag in Amersfoort officieel van start is gegaan.
Morgen zou de kamer over de verdeling gaan debatteren, maar ondanks de uitspraak van de rechtbank in Rotterdam is wederom het publieke debat uitgesteld.
Profiel
Yam Radio is een nieuwe jongerenzender waar jongeren verwend worden met te gekke muziek. Het wordt een zender waar jongeren samen mee kunnen lachen en dollen. Maar het is ook een zender waar jongeren met serieuze of moeilijke onderwerpen terecht kunnen.