Home Landelijke radio NDC mediagroep koopt Waterstad FM

NDC mediagroep koopt Waterstad FM

Waterstad FM is met terugwerkende kracht per 1 november overgenomen door de NDC mediagroep. Dat is het mediabedrijf vandaag overeengekomen met de eigenaar van Waterstad FM, Nico Silvius. Ook de productie van RadioNL is nu eigendom van de Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC). Het bedrijf is ook eigenaar van het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant.

Met deze overname gaat een langgekoesterde wens van NDC mediagroep in vervulling. Directeur Cees Anceaux kondigde al eerder aan te zoeken naar extra bereik in de regio. Waterstad FM dekt het hele verspreidingsgebied van Friesland, Groningen, Drenthe en de Noordoostpolder. Directeur Nico Silvius en alle medewerkers blijven bij Waterstad FM betrokken; aan de personele samenstelling verandert niets. Het bedrijf blijft gevestigd in Sneek.

“Waterstad FM verrijkt de NDC mediagroep. Met het station kunnen we meer doen met ons regionale nieuws en kunnen we jongeren beter bereiken. Het succesvolle muziekformat veranderen we dan ook niet. We zijn ingenomen met de productie van het programma van RadioNL, gelet op de populariteit van Nederlandstalige muziek, met name in Noord Nederland”, zegt Cees Anceaux.

Ook Nico Silvius ziet voor Waterstad FM een bijzonder goed perspectief “Met regionaal nieuws als aanvulling in de programma’s kunnen we onze luisteraars veel meer bieden. Met het krantenbedrijf delen we de betrokkenheid bij het noorden.”

Vorig artikelVoor één dag popmuziek op Classic FM
Volgend artikelROOS en OLON voelen zich genegeerd door Plasterk