Home Landelijke radio Morgen ondertekening zenderconvenant

Morgen ondertekening zenderconvenant

Nozema, de gemeenten IJsselstein, Lopik en Montfoort, de provincie Utrecht en het ministerie van Economische Zaken ondertekenen morgen het Convenant Zendmastenproblematiek Lopikerwaard. De ondertekening van het convenant was aanvankelijk gepland op 11 februari jl. maar werd op het laatste moment door de rechter verboden. Ook dit keer kon dit weer gebeuren maar is uiteindelijk niet gebeurd.

In het convenant staan de volgende afspraken:Het uitgezonden vermogen van de middengolf radio wordt definitief verlaagd van 240 kWatt naar 100 kWatt voor de reguliere uitzendingen plus 40 kWatt reserve.
De noordelijke zendmast wordt afgebroken.
De frequenties 1395 kHz en 1008 kHz zullen niet meer vanuit Lopik worden uitgezonden.Dit zal dus in gaan houden dat Quality Radio definitief niet naar Lopik zal komen. Dit was oorspronkelijk wel de bedoeling, dit stond zelfs op de vergunning maar is uiteindelijk toch niet door gegaan. De 1395 moest daarom uitwijken en Ruud Poeze ging daarom de vorige keer naar de rechter en eiste een plek in Lopik, al was het maar 20 kW.

De ondertekening van het convenant zal betekenen dat alleen Arrow Classic Rock uit mag blijven zenden vanuit Lopik.