Home Landelijke radio MooieRadio.nl: luisteren naar en praten over mooie radio

MooieRadio.nl: luisteren naar en praten over mooie radio


Nederland is sinds deze week een nieuwe radiowebsite rijker. Op MooieRadio.nl kunnen radioliefhebbers luisteren naar radiofragmenten, maar ook zelf actief meedoen door op fragmenten te reageren of zelf dingen in te sturen.

De site is een iniatief van Thomas van Vliet (freelance radiomaker) en Job Jan Altena (radiomaker bij de NCRV). Ze bedachten het idee op Twitter. "Job Jan gebruikt op Twitter al lang de hashtag #mooieradio, dat viel me op en we kregen eigenlijk tegelijkertijd het idee om er 'iets' mee te doen", zo vertelt Thomas van Vliet.

De bedoeling is de site een club van radiomakers en liefhebbers wordt. "In principe is iedereen welkom, net zoals dat radio van iedereen is. Hoe meer schrijvers, hoe beter", aldus Van Vliet. Volgens hem is MooieRadio.nl niet te vergelijken met andere radiosites die er nu zijn. "Het is geen nieuwssite, waar er al veel van zijn, het gaat enkel om de liefde over en voor radio."

MooieRadio.nl wil niet alleen op internet actief zijn, maar gaat ook bijeenkomsten organiseren. "Je moet het zien als laagdrempelige borrels, in eerste instantie in Amsterdam, waar liefhebbers en makers van mooie radio kunnen praten over radio."

Vorig artikelMarten Blankesteijn voor WNL in de nacht op Radio 1
Volgend artikelWessel van Diepen invalpresentator bij Top 40 op Radio 538