Home Landelijke radio Moederbedrijf 538 wil kavel A8 voor ‘Classic4U’

Moederbedrijf 538 wil kavel A8 voor ‘Classic4U’

Het moederbedrijf van Radio 538, VRON BV, zal deze week een verzoek in dienen bij de overheid voor een etherfrequentie voor haar nieuwe klassieke radiostation Classic4U.

VRON wil hiermee de hand leggen op kavel A8 die gereserveerd is voor klassieke of jazzmuziek, maar niet verdeeld is bij de frequentie verdeling in mei.

Er zal geprobeerd gaan worden om de gemiddelde leeftijd van de zender naar beneden te gaan halen. Lex Harding hierover: “De gemiddelde leeftijd van luisteraars naar klassieke radiostations in Nederland is rond de 62 jaar. Door een eigentijdse, minder formele en vooral minder saaie aanpak denken wij met Classic4U die gemiddelde leeftijd aanzienlijk te kunnen verlagen. Wij willen klassieke muziek ook toegankelijk maken voor een jonger luisterpubliek en wie zou dat beter kunnen dan wij?”

Pianist Wibi Soerjadi is erg enthousiast en zegt dat hij wekelijks een programma zal gaan maken op Classic4U met de titel ‘Wibi’s Musical World’. “Een inspirerende en onderhoudende klassieke radiozender die zich richt op een jonger publiek is een welkome aanvulling op het huidige aanbod van radiostations Ik heb altijd al met een dergelijk idee rondgelopen en krijg nu zelfs de kans er aan mee te werken”.

Ook radiopresentator Adam Curry zal dagelijks een programma gaan maken op de zender als deze een frequentie krijgt toegewezen: “Wat weinigen van mij weten is dat ik naast mijn popverleden een speciale voorkeur heb ontwikkeld voor klassieke muziek. Thuis luister ik nooit ergens anders naar. Het is voor mij een welkome afwisseling om nu eens voor een klassiek radiostation te mogen werken”.

Beoogd programmaleider van Classic4U is Sigrid van der Linden, dochter van componistdirigent Nico van der Linden. Sigrid heeft haar sporen op het gebied van klassieke muziek ruimschoots verdiend. Onder andere was zij ruim vijftien jaar werkzaam bij de TROS radio als adjunct hoofd klassieke muziek.

Voor het realiseren van haar doelstelling zal Classic 4U ook samenwerken met de organisatoren van diverse klassieke muziekfestivals en orkesten. Classic4U heeft inmiddels steunbetuigingen ontvangen van onder meer het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Nederlands Promenade Orkest, het Prinses Christina Concours, de internationaal bekende pianist Rudolf Jansen en –zanger Ruud van der Meer, het Gergiev Festival, de Doelen Vereniging en pianist Jan Vayne.

Mochten Classic4U een frequentie krijgen dan zal de eerste uitzending waarschijnlijk op 1 december starten.