Home AM Radio Minister niet verantwoordelijk voor verplaatsing zendmasten IJsselstein

Minister niet verantwoordelijk voor verplaatsing zendmasten IJsselstein

Minister Brinkhorst van Economische Zaken voelt zich niet verantwoordelijk voor het oplossen van de problemen met de zendmasten in de IJsselsteinse wijk Zenderpark, dit meldt RTV Utrecht. Hij zei dat in antwoord op vragen van het PvdA-kamerlid Depla. Die wilde weten of de minister zich wil inzetten voor een korte en een lange termijn oplossing. De zendmasten storen ernstig bij de bewoners van 4500 huizen in de IJsselsteinse Vinex-wijk.

De minister zei dat IJsselstein zelf tot de bouw van de wijk besloten heeft en dus zelf ook verantwoordelijk is voor de problemen. Volgens Depla zei de minister in de wandelgangen zelfs dat IJsselstein de woningen maar moet afbreken.

RadioFreak ging op onderzoek uit en ondervroeg een aantal inwoners uit de wijk zenderpark in IJsselstein. Zij laten ons weten dat het vooral kleine storinkjes zijn die veroorzaakt worden door de AM-zenders die dicht bij de wijk staan.

Inwoners van de wijk hebben te kampen met verschillende soorten storingen, bij de één heeft het met een afstandbediening te maken bij de ander met ontvangst van radio en tv. “We kunnen de radio onder de zendmast niet goed ontvangen en onze televisie stoort. Verder hebben we geen last van storingen,” zo laat een inwoner weten. Een andere inwoner heeft weer storingen van heel andere aard. “Ik heb af en toe wat last van een storing met name bij bijvoorbeeld autosloten die je op afstand kunt openen en mijn wireless verbindingen stoort soms”.

Er is al vaak gesproken over het verplaatsen van de zendmasten, bijvoorbeeld naar het markermeer. Maar actie is nooit ondernomen. Echter zou het volgens de inwoners nog wel op de planning staat hij zegt: “Ik heb een brief gekregen van de gemeente waarin staat dat de gemeente IJsselstein zorg draagt voor het verplaatsen van de zendmasten.”