Home Landelijke radio Michiel Veenstra: Serious TV is pure promotie voor 3FM

Michiel Veenstra: Serious TV is pure promotie voor 3FM

Dat 3FM nu Serious TV gaat maken is puur om de radiozender te promoten. Dat zei dj Michiel Veenstra gisteren bij FOK!radio. “3FM heeft geen geld om voor veel geld posters door heel Nederland op te gaan hangen. Commerciële zenders kunnen dat wel doen, maar bij de publieke omroep is daar het budget niet voor bedoeld. Maar we hebben drie tv-zenders, dus op die manier kun je wel promotie maken natuurlijk!”

Toch benadrukt Veenstra dat het niet slecht gaat met 3FM, omdat er promotie gemaakt gaat worden. “Het is in tijden niet zo goed gegaan! De luistercijfers zijn lang niet zo hoog geweest. Daarbij is Radio 3FM weer een tof merk. Natuurlijk zijn het nog steeds losse omroepen die de programma’s maken, zo zit de publieke omroep nu nog in elkaar, maar ik heb het gevoel dat het nog nooit zo de zender op zichzelf níet in de weg heeft gezeten als nu.”

Maar is televisie wel iets voor radiomakers? “Als het werkt om je radiowerk te promoten, dan vind ik het wel best”, zo zegt Michiel. “Er hangen iets van zes camera’s in de studio om alles te registreren. Een week later zie je dan wat er zich af heeft gespeeld in de studio. Dat is natuurlijk leuk voor mensen die het gehoord hebben, maar wat we eigenlijk nog leuker vinden is als iemand die het niet gehoord heeft gaat denken: hé, daar moet ik ook eens naar luisteren! Maar ons product blijft natuurlijk radio.”

Aankomende donderdag is de eerste uitzending van Serious TV. “Er gaan camera’s mee naar lokatie-uitzendingen. Zo was ik vorige week in Disneyland en dat wordt dan ook gefilmd. En dat is natuurlijk niet op de radio geweest, dus dat geeft wel toegevoegde waarde. Ik heb ook niet zoveel extra gedaan voor televisie, buiten een kleine presentatie. Daarnaast wordt in de komende acht weken de voorbereiding voor Serious Request in het Glazen Huis op de Neude in Utrecht gevolgd. Vorig jaar keken er veel mensen naar die live-uitzendingen van toen, dus blijkbaar is het radio-kijken toch interessant!”

De eerste montage voor de uitzending van komende donderdag is al deels door Michiel Veenstra bekeken. “Ik was wel even benieuwd naar de beelden uit Parijs. Daarnaast waren Coen en Sander bij de kerstshow van de Boerenschuur in Riel. En in Ekstraweekend was er vrijdag een optreden van de band Van Velzen, dat zit er ook in.”

Overigens zou de dj ook graag het Glazen Huis in gaan rond de kerst. “Dat lijkt me een waanzinnige ervaring. Het superintens bezig zijn met radio maken lijkt me geweldig.” Al denkt hij niet dat hij heel veel kans heeft daadwerkelijk in het Huis terecht te komen. “Luisteraars moeten stemmen. En naar mijn programma luisteren toch minder mensen dan naar bijvoorbeeld Giel. Maar het belangrijkste is dat de drie populairste dj’s in het huis terechtkomen.”

Vorig artikelBNR Nieuwsradio stapt over op DaletPlus
Volgend artikelVVD: minder omroepgeld naar bureaucratie