Home Landelijke radio Meer media wisselen Hilversum in voor Amsterdam

Meer media wisselen Hilversum in voor Amsterdam

Amsterdamse studio’s investeren fors om meer radio- en tv-opnames naar de stad te trekken. Dat schrijft het Parool vandaag. De Plantage en Desmet, twee studio’s die in het mediakwartier aan de Plantage Middenlaan zijn gevestigd, zijn de afgelopen maanden vertimmerd. Desmet telt inmiddels twee tv-studio’s en zeven geluidsstudio’s. Wekelijks gaan er zeker twintig programma’s de lucht in. Bij De Plantage zijn de boekingen sinds vorig jaar fors toegenomen.

Tv-zender SBS is deze week verhuisd naar twee grote panden aan de Oostelijke Handelskade, waar het twee studio’s krijgt. De commerciële omroep is de afgelopen jaren gegroeid van één naar drie zenders en nam onlangs Cameo Media, producent van onder meer Hart van Nederland, over. Deze groei maakte de behuizing aan de Plantage Middenlaan te krap.

Jan Haasbroek, directeur van de Humanistische Omroep, zoekt naarstig naar ruimte in Amsterdam. En Jan Wolff, directeur van Muziekcentrum De IJsbreker, begint deze week met de bouw van Het Muziekgebouw aan de Piet Heinkade. De ‘betonsparingen’ voor de media staan op tekening.

“Heel Hilversum hoort in Amsterdam te zitten”, aldus Avro-programmadirecteur Ad ’s Gravesande. Cees Grimbergen (Rondom tien, NCRV): “Alles is beter dan de bordkartonnen decors van de Hilversumse studio’s.”