Home Landelijke radio Medewerkers SkyLine RTV maken 122 uur non-stop radio

Medewerkers SkyLine RTV maken 122 uur non-stop radio


De vrijwilligers van de lokale omroep van Uden en Veghel, SkyLine RTV, maken tussen kerst en oud en nieuw 122 uur non-stop radio.Tijdens de marathonuitzending blikken de programmamakers terug op het afgelopen jaar.

Het idee voor de marathon ontstond een aantal maanden geleden. “Tijdens een vergadering hadden we het over de marathonuitzendingen zoals die in de jaren negentig rondom Kerst werden uitgezonden”, vertellen vrijwilligers Max Haring (18) en Thijs Verwegen (23). “Wij kennen alleen de sterke verhalen van de programmamakers die de uitzendingen toen hebben meegemaakt. Maar waarom zou dat nu niet meer kunnen?”

“We zijn meteen gaan bellen met de andere vrijwilligers. 122 uur radio maak je nu eenmaal niet met z’n tweeën. Iedereen reageerde enthousiast, maar je moet de luisteraar ook iets te bieden hebben. Daarom blikken we in de SkyLine Countdown, zoals de marathon officieel heet, terug op het nieuws van het afgelopen jaar in de regio. Daarbij leggen we de nadruk op gebeurtenissen uit de kerkdorpen. Daar is het afgelopen jaar stiekem best veel gebeurd.”

De aftrap van de marathon is op zondag 27 december middernacht.