Home Landelijke radio ‘Marktaandeel Radio 10 kan stijgen naar 5,4 procent’

‘Marktaandeel Radio 10 kan stijgen naar 5,4 procent’

Een verdubbeling van het marktaandeel van Radio 10 moet mogelijk zijn. Dit zei zenderbaas Herbert Visser vanmiddag bij BNR Mediazaken.

"We hebben met Radio 10 een redelijk goede dekking, maar missen toch dekking in Limburg en Brabant. Maar het hoogst mogelijke marktaandeel van Radio 10 ziet Visser rond een verdubbeling. Momenteel heeft Radio 10 een marktaandeel van 2,7 procent. Dit zou een marktaandeel van 5,4 procent betekenen. Dit is lager dan het marktaandeel van voor de frequentieverdeling van 2003.

Volgens Visser zal Radio 10 marktaandeel weten te winnen van Radio 2 en Sky Radio. Maar ook het zusterstation 100% NL zal een aantal luisteraars moeten afstaan aan de zender.

Vanmorgen ging Radio 10 on-air op kavel A7. Dit kon nadat de onderhandelingen tussen RadioCorp, het bedrijf achter 100% NL, en Talpa waren afgerond. Het kon volgens Visser niet sneller: "Het was een zwaar administratief proces. Op hoofdlijnen waren we voor de verdeling al rond maar er moeten veel zaken geregeld worden."

Vorig artikelDag van de Dementie op Radio 5 Nostalgia
Volgend artikelTill Bal verkozen tot schaamnaam van 2013 door Coen & Sander Show