Home Landelijke radio Marconi Oeuvre Award voor Edwin Evers

Marconi Oeuvre Award voor Edwin Evers

Edwin Evers heeft dit jaar de Marconi Oeuvre Award gekregen. Evers kreeg vanmiddag het nieuws te horen van André van Duin, een jeugdheld en voorbeeld voor de dj.

Volgens de vakjury is de dj een unieke radiomaker die van onschatbare waarde is voor het Nederlandse radiolandschap. Met zijn ochtendshow Evers Staat Op heeft hij de betekenis van ochtendradio gedefinieerd. Zijn radioprogramma vol met typetjes is na al die jaren nog steeds enorm populair. De jury prijst de enorme toewijding van Evers, die 16 jaar lang onvermoeibaar ochtendradio op constant hoog niveau maakt. De jury hoopt en verwacht dat Edwin Evers nog zeer lang een grote rol zal blijven spelen op de Nederlandse radio. Edwin Evers is een genre op zich en daarom is hij de winnaar van de Marconi Oeuvre Award 2014.

Voor Evers was het bijzonder dat jeugdheld André van Duin het nieuws kwam brengen. Hij is al jaren een bewonderaar van het radiowerk van André van Duin en Ferry de Groot, die met de Dik Voormekaar show in de jaren ’70 en ‘80 typetjes op de radio populair maakten. 

Edwin Evers won in 2006 de allereerste Gouden RadioRing, de publieksprijs voor radio voor Evers Staat Op. Ook won hij driemaal de Zilveren RadioSter Man als meest populaire radioman van Nederland en won hij drie Marconi Awards, voor beste presentator en beste programma. En nu is hij ook winnaar van de Oeuvre Award. Eerdere winnaars waren: Tom Mulder (2004), Rob Stenders (2005), Wessel van Diepen (2006), Ferry Maat (2007), Frits Spits (2008), Erik de Zwart (2009), Jeroen van Inkel (2010), Lex Harding (2011), Felix Meurders (2012) en Peter van Bruggen (2013)

Hij krijgt op 13 november de prijs uitgereikt tijdens het RadioGala in Hilversum.