Home Landelijke radio Marco Borsato ontvangt Radio 2 Zendtijdprijs in 2006

Marco Borsato ontvangt Radio 2 Zendtijdprijs in 2006

Het duurt nog even, maar Radio 2 weet nu al te melden dat Marco Borsato op zondag 19 maart 2006 de Radio 2 Zendtijdprijs zal krijgen. Zendercoördinator Kees Toering maakte dat vanochtend bekend. Marco Borsato krijgt de onderscheiding overhandigd tijdens het Radio 2 Gala van het Nederlandse Lied in het Beatrix Theater in Utrecht. Een groot aantal collega-artiesten brengt de zanger een hommage door een lied uit zijn oeuvre te vertolken. Ze worden daarbij begeleid door het Metropole Orkest. De prijs is een initiatief van Conamus en Radio 2.

“Marco Borsato spreekt jong en oud aan met zijn muziek. Samen met John Ewbank geeft hij het Nederlandse Lied al jaren een extra muzikale dimensie die enorm wordt gewaardeerd. De Radio 2 Zendtijdprijs is een logisch gevolg op alle prijzen die Borsato al heeft ontvangen”, zegt Jerney Kaagman, directeur van Conamus. Ook Kees Toering vindt het hoog tijd voor de onderscheiding. “Vanaf het begin van zijn carrière heeft Radio 2 Borsato intensief gevolgd. In 2004was hij de meest gedraaide Nederlandse artiest op de radio. Bovendien wordt hij volgend jaar 40.”

De prijs wordt sinds 2000 jaarlijks toegekend aan een uitvoerend artiest die van blijvende betekenis is voor de Nederlandse radio. Eerder werden Boudewijn de Groot, Rob de Nijs, Herman van Veen, Ramses Shaffy, Frank Boeijen en Willeke Alberti geëerd voor hun oeuvre.