Home Landelijke radio Maasland Radio krijgt boete van Commissariaat

Maasland Radio krijgt boete van Commissariaat

Het Commissariaat voor de Media heeft de regionale Bergense omroep Maasland Radio een boete van 770 euro opgelegd omdat de omroep te laat de programmering en financiële gegevens over 2002 aanleverde. De boete was in eerste instantie vastgesteld op 1100 euro, maar pmdat de omroep tijdens een hoorzitting alsnog een deel van de gegevens op tafel legde werd de boete verlaagd.

Op dit moment ontbreekt alleen nog een accountantsverklaring over de financiële positie van Maasland Radio. Volgens algemeen directeur V. Beijersbergen van radio Maasland gaat het om
een “schoonheidsfoutje”. “Wij werden vorig jaar zo in beslag genomen door de opzet van kabeltelevisie in Bergen en Arcen en Velden, dat wij te weinig aandacht voor de administratie hebben gehad. Dat is jammer. Maar het Commissariaat heeft ons uiteindelijk wel complimenten gegeven over onze programmering”, legt hij uit.

Volgens woordvoerder B. Bijvank van het Commissariaat komt het niet vaak voor dat het Commissariaat daadwerkelijk boetes uit moet delen. Al spreekt hij ook niet van een uitzondering. Van de 300 omroepen in Nederland leveren volgens hem jaarlijks rond de twintig omroepen hun gegevens te laat in. (De Limburger)