Home Landelijke radio Luisteraar Radio 538 behangt huis Rouvoet met pamfletten

Luisteraar Radio 538 behangt huis Rouvoet met pamfletten

Het huis van partijleider van de ChristenUnie André Rouvoet in Woerden is maandag op dinsdagnacht behangen met pamfletten. De 33-jarige Ray protesteerde daarmee tegen Rouvoets opvattingen in de discussie over het selecteren van embryo’s voor ivf-bevruchting. In het 538-programma ‘Midden in de nacht Rick’ deed de Hagenaar live verslag van zijn actie.  

Hij is opgepakt en na verhoor vrijgelaten, meldt de politie. De melding kwam rond 03:00 uur binnen. Binnen twintig minuten was de politie bij het huis. De man is gisterenmiddag weer vrijgelaten.

Ook de auto van de minister voor Jeugd en Gezin -tevens vice-premier- was doelwit van de actie. De verdachte beweerde voor ‘Midden in de nacht Rick’ te werken. Een woordvoerder van de zender ontkent dit. "De man werkt absoluut niet voor ons. Het gaat hier om een luisteraar die een actie uithaalt. Wij hebben het alleen uitgezonden."

De Hagenaar bleek een oude bekende van de politie. Vorige week kon nog net op tijd voorkomen worden dat de man een actie uithaalde bij het huis van premier Balkenende.

Rouvoet heeft aangifte gedaan van huisvredebreuk. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding neemt bij het huis in het Staatsliedenkwartier maatregelen naar aanleiding van de actie, zegt een woordvoerder. Inhoudelijk worden daar geen mededelingen over gedaan.