Home Landelijke radio LTV3: “eindelijk einde aan pesterijen uit Waalwijk”

LTV3: “eindelijk einde aan pesterijen uit Waalwijk”

“Hoe vreemd het misschien ook klinkt, ergens is dit voor mij persoonlijk ook wel een verlichting/opluchting”, zo laat Michiel Horvers van LTV3 uit Loon op Zand aan ons weten. Gisteren kreeg de lokale omroep te horen dat er na veertien jaar een einde komt aan de uitzendingen. Het Commissariaat voor de Media heeft besloten de vergunning aan het Waalwijkse Maasstad Media te geven.

“Het is een opluchting dat er nu eindelijk een uitspraak is. Het laatste driekwart jaar stond toch behoorlijk in het teken van continue spanning en stress. En ondanks mijn dat en mijn full-time baan tóch nog op 120 procent van je vermogen/energie blijven werken. Voornamelijk eigenlijk alleen maar om elke keer weer alle fabels, verdraaide waarheden, pesterijen en vooral de bekende ‘messteken in je rug’ vanuit Waalwijk van je af te slaan.
Érg vermoeiend en vandaar dus érgens wel blij dat er in ieder geval ‘een’ uitslag is”, zo zegt Horvers.

Wat de precieze beargumentering van het Commissariaat is, is nog niet bekend. “Hier ontvangen we binnenkort een schriftelijke verklaring van”, zegt Horvers. “Maar wat mij vooralsnog door hen is medegedeeld, maakte men zich zorgen om de ‘continuïteit’. Ik bedoel.. komop zeg.. we doen het pas 14 jaar en zelfs zonder subsidie. Dus dat slaat nergens op. Maar goed, we zullen het officiële stuk wel even afwachten.”

Dat er veel haat en nijd is tussen de omroepen lijkt duidelijk. “Het toppunt was uiteindelijk gistermiddag. Vlak voordat ik werd gebeld door het Commissariaat, kreeg ik al een telefoontje. Noujaa.. ‘telefoontje’ is een groot woord. Mijn gsm ging, ik nam op, hoorde alleen keihard gelach en toen werd de verbinding verbroken.”