Home Landelijke radio Love Radio Staakt uitzendingen

Love Radio Staakt uitzendingen

De directie van Wegener Radio & Televisie BV heeft besloten om met ingang van 1 januari 2002 de uitzendingen van het kabelradiostation Love Radio te staken. Dit staat in een persbericht dat vandaag naar buiten is gebracht. Het besluit is genomen mede naar aanleiding van de nu al jaren durende soap rond het frequentietoewijzingsbeleid van de Nederlandse overheid.

Het radiolandschap is de afgelopen jaren zodanig veranderd, dat het onmogelijk is geworden Love Radio, dat uitsluitend via de kabel wordt verspreid, op een aanvaardbare manier te blijven exploiteren. Omdat de implementatie van de herverdeling van frequenties nog geruime tijd zal vergen, is het niet langer verantwoord het station voort tetten. De staking van de exploitatie heeft geen personele consequenties.

Naast Love Radio omvat Wegener Radio & Televisie BV ook Radio 10 FM. Met het besluit de activiteiten van Love Radio te stoppen, is ervoor gekozen om alle aandacht te richten op het verder uitbouwen van het succes van Radio 10 FM, dat tot de top drie van de commerciële stations in Nederland behoort en behalve via de kabel ook via de ether op FM 103 en middengolf 675 AM te beluisteren is.

Love Radio begon in 1991 als Power FM. Na ongeveer een jaar werd dat gewijzigd in Love Radio en onderging het muziekformat een belangrijke wijziging. Volgens de geruchten onder andere op ons forum zal de plek van Love worden ingenomen door het nieuwe Veronica.