Home Landelijke radio Lokale omroep maakt radio-opnames op verzoek

Lokale omroep maakt radio-opnames op verzoek

Radio Eenhoorn, de lokale omroep van het Bildt, Menaldumadeel en Franekeradeel, heeft het plan ontwikkeld om op verzoek radio-opnames te maken van bijzondere gebeurtenissen. Het gaat om huwelijken en jubilea, maar ook kan van rouwdiensten een reportage worden gemaakt. De opnames worden, in overleg met de opdrachtgevers, rechtstreeks of op een later tijdstip uitgezonden.

Voorwaarde voor een live uitzending is dat die buiten de reguliere programmering moet vallen. De uitzending wordt ook op een CD gezet, zodat men op elk gewenst tijdstip een en ander nog eens kan beluisteren.

Al jarenlang is het een goed gebruik om van hoogtijdagen een fotoreportage te maken. Een radioprogramma kan hier volgens Radio Eenhoorn nog wat extra’s aan toevoegen. Elke radioreportage wordt door de lokale omroep ook via Internet uitgezonden. Voor familie of vrienden die niet zelf bij een gebeurtenis aanwezig kunnen zijn, is het mogelijk deze via hun computer te beluisteren en op deze wijze toch betrokken te zijn bij het lief en leed.

De reportages zijn bedoeld als extra service voor de luisteraars. Er zal een kostendekkend tarief worden gevraagd.