Home Landelijke radio LLiNK dreigt uit pensioenfonds te stappen

LLiNK dreigt uit pensioenfonds te stappen

LLiNK stapt uit pensioenfonds PNO Media als het beleggingsbeleid van dit fonds niet op zeer korte termijn verandert. De directie en medewerkers van de idealistische omroep kunnen zich niet vinden in de beleggingsstrategie van het pensioenfonds.

“PNO Media beroept zich erop te investeren met inachtneming van de door PNO Media opgestelde Code Maatschappelijk Verantwoord Beleggen”, aldus directeur Anna Visser van LLiNK, “Wapenhandel, mensonterende arbeidsomstandigheden en bedrijven die buitenproportionele milieuvervuiling veroorzaken vallen naar onze mening niet onder die code.”

Aanleiding is een uitzending van Zembla. Daarin was te zien dat Goede Doelen investeren in ‘foute’ bedrijven. Hierna werd bekend dat ook PNO Media investeringen heeft in dit soort bedrijven. Veel omroepmedewerkers zitten collectief bij pensioenfonds PNO.

“Ruim twee maanden geleden hebben wij om opheldering gevraagd bij PNO Media”, stelt Visser. “Ons werd medegedeeld dat het pensioenfonds uitsluitend belegt in verantwoorde bedrijven. Nader onderzoek wijst uit dat PNO Media wel degelijk investeert in onaanvaardbare ondernemingen. Indien PNO Media niet op korte termijn aan haar eigen Code Maatschappelijk Verantwoord Beleggen voldoet en deze code waar nodig aanscherpt, zullen wij alle mogelijke wegen bewandelen om onze pensioenen onder te brengen bij een organisatie die daadwerkelijk volgens de maatstaven van het maatschappelijk verantwoord ondernemen opereert.”

Vorig artikelLokale omroep van Meerssen ter ziele
Volgend artikelVeel aandacht voor Festival Classique op Radio 4