Home Landelijke radio Lokale omroep van Meerssen ter ziele

Lokale omroep van Meerssen ter ziele

RTME, de lokale omroep van de Limburgse gemeente Meerssen heeft haar activiteiten moet beëindigen. Volgens de omroep ligt het beleid van de gemeente Meerssen ten grondslag aan de problemen.

Door de overheid wordt er jaarlijks een vast bedrag per wooneenheid in het gemeentefonds gestort voor lokale radio/televisie. “De gemeente Meerssen besteedt dit bedrag naar willekeur, hetgeen betekent dat slechts 60 procent van dit bedrag ten goede komt aan de lokale omroep”, stelt RTME. “De reden van het college om geen hoger bedrag ter beschikking te stellen is dat RTME al een verkapte subsidie zou genieten vanwege het gebruik van het pand aan de Markt en dat de financiële situatie van de gemeente Meerssen het niet toe laat om extra bedragen beschikbaar te stellen.”

“De reden van het beschikbaar stellen van het pand was, bij de oprichting, gelegen in het feit dat het pand voor bewoning absoluut ongeschikt was en het college er nog geen andere bestemming voor had, om te voorkomen dat het pand gekraakt zou worden heeft het college toen der tijd besloten het pand aan de Markt ter beschikking te stellen”, zo zegt RTME. Volgens de omroep heeft de RTME er dus voor gezorgd dat het pand niet nog verdere zou verloederen.

“Een kat in nood maakt gekke sprongen, het Meerssense college in financiële nood zoekt naar zwakke argumenten!”, zegt voorzitter Angélique van Geel-Laven van de omroep.

De omroep heeft tien jaar bestaan en telde 35 vrijwilligers.

Vorig artikelCAO-akkoord voor medewerkers BNR Nieuwsradio
Volgend artikelLLiNK dreigt uit pensioenfonds te stappen