Home Landelijke radio Leeuwarden trapt voorbereidingen Serious Request af met eerste donatie

Leeuwarden trapt voorbereidingen Serious Request af met eerste donatie

Wethouder Henk Deinum van Leeuwarden heeft het eerste bedrag voor 3FM Serious Request 2013 letterlijk in het Glazen Huis gestopt. In de hal van het stadskantoor van gemeente Leeuwarden staat vanaf nu een voorproefje van het Glazen Huis in de vorm van een enorme spaarpot. Hiermee wil Leeuwarden aan iedereen laten weten dat de voorbereidingen voor 3FM Serious Request 2013 zijn begonnen.

Volgens de gemeente zijn er al veel inzamelingsacties gestart in Friesland. "3FM Serious Request is een prachtevenement dat op sympathieke wijze aandacht vraagt voor een stille ramp", zegt Deinum. "Er moet zoveel mogelijk geld binnenkomen. Ik ben trots dat Leeuwarden en Fryslân kunnen laten zien hoe serieus wij die uitdaging aangaan: de kop d’r foar! Ik weet zeker dat dat één groot feest wordt."

Het Glazen Huis in de stadshal is een cadeau van Enschede, waar 3FM Serious Request vorig jaar te gast was. Zij hebben het Glazen Huis weer gekregen van de gaststad van 2011, Leiden.

Dit jaar vraagt 3FM aandacht voor kinderen die onnodig sterven aan diarree. Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis op het Wilhelminaplein in Leeuwarden.