Home Landelijke radio Laura Jansen en Tom Chaplin (Keane) zingen themanummer 3FM Serious Request

Laura Jansen en Tom Chaplin (Keane) zingen themanummer 3FM Serious Request


Zangeres Laura Jansen heeft het officiële themanummer voor 3FM Serious Request 2012 geschreven. Het nummer 'Same Heart' heeft ze samen met Tom Chaplin van de Britse band Keane ingezongen. Alle opbrengsten van de downloads en streams van 'Same Heart' worden gedoneerd aan het doel dat met 3FM Serious Request centraal staat: de bestrijding van babysterfte.

Laura Jansen schreef het nummer op verzoek van 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers. Laura Jansen: "Ik wilde niet iets maken dat klein en verdrietig was. Ik wilde dat het optimistisch en luid werd en de aandacht trok naar het thema waarvoor het geschreven is". Laura Jansen schreef 'Same Heart' uitdrukkelijk als duet en koesterde een wens dat Keane-frontman Tom Chaplin de mannelijke stem zou vertolken.

Nadat Tom Chaplin het lied had gehoord was hij direct enthousiast. "Het is de eerste keer in mijn carrière als zanger dat ik heb toegezegd een duet aan te gaan onder mijn eigen naam. De song raakte me persoonlijk, het is geweldig om een liedje te horen met zoveel soul. Het nummer klonk zo geïnspireerd en ik kon direct begrijpen wat de connectie was met het thema."

Laura Jansen: "Iedereen die het moeilijk heeft, wil in ieder geval als mens erkend worden. En het maakt niet uit waar je bent geboren, underneath it all beats the same heart."

Vorig artikelDimitris Kops nieuwe invaljock bij Q-music
Volgend artikelNPO brengt DAB in Alkmaar on air en zet Mierlo uit