Home Landelijke radio KRO-NCRV: Vergoeding interim-voorzitter was rechtvaardig

KRO-NCRV: Vergoeding interim-voorzitter was rechtvaardig

Dat Peter Kuipers als interim-directievoorzitter van KRO-NCRV ruim 25.000 euro per maand kreeg, vindt de omroep rechtvaardig. KRO-NCRV zegt tegenover Villamedia dat na het vertrek van zakelijk directeur Yvonne de Haan ‘snel een goed ingevoerde bestuurder moest worden aangetrokken’. In vier maanden tijd verdiende Kuipers 101.200 euro.

“Met het plotselinge vertrek van Yvonne de Haan en de ontwikkelingen in Hilversum heeft de Raad van Toezicht gekozen voor iemand die voldoende ingevoerd was en in staat was om de belangen van KRO-NCRV te behartigen. Zijn contract was voor vijf maanden en rechtvaardigde deze vergoeding, die binnen de WNT-norm lag”, aldus de omroep.

Bezuinigingen

De ruime vergoeding van Kuipers staat los van de bezuinigingen bij KRO-NCRV eind vorig jaar, stelt de omroep. Kuipers verdiende als interim-voorzitter in vier maanden tijd meer dan een ton. Sinds maart is hij de nieuwe, vaste directievoorzitter van KRO-NCRV.

Wat hij nu verdient is niet bekend, maar de omroep benadrukt tegenover Villamedia dat de vergoeding binnen de Wet Normering Topinkomens (WNT) ligt.