Home Landelijke radio KPN draagt Radio Kootwijk over een week over

KPN draagt Radio Kootwijk over een week over

KPN draagt het voormalige zendcomplex Radio Kootwijk op de Veluwe volgende week vrijdag officieel over aan de Staat der Nederlanden. Wie het gebouw gaat gebruiken is nog niet duidelijk.

Zowel de Kathedraal, zoals het monumentale zendgebouw wordt genoemd, als ruim vierhonderd hectare ongerept natuurgebied, komen in handen van de overheid. Het complex staat leeg sinds KPN stopte het radioverkeer voor de scheepvaart te verzorgen. De directie van het Kröller-Müller Museum in Otterlo heeft belangstelling voor het complex, maar de onderhandelingen zijn nog niet afgerond.

Staatsbosbeheer en de provinciale dienst Landelijk Gebied beheren voorlopig het natuurgebied. De Stichting Radio Kootwijk, onder voorzitterschap van de provincie Gelderland, buigt zich over de exploitatie van de gebouwen. Het is niet de bedoeling dat Radio Kootwijk een enorme publiekstrekker wordt, want daarvoor is de unieke natuur te kwetsbaar.

De exploitatie van de gebouwen moet wel rendabel zijn, aldus de provinciewoordvoerster. Het stichtingsbestuur denkt tot nu toe vooral aan een culturele- dan wel een horecabestemming of een combinatie daarvan. (Planet)