Home Landelijke radio Kort radionieuws van zaterdag 1 februari

Kort radionieuws van zaterdag 1 februari

PR-adviseur wint jaarsalaris

De 27-jarige PR adviseur Marnix Geus uit Amsterdam heeft een jaarsalaris gewonnen bij Sky Radio. Marnix was de winnaar van de Luister en Verdubbel je Jaarsalaris actie, die Sky Radio van 26 december 2002 tot 19 januari jongstleden organiseerde.

Met medewerking van zijn collega’s overviel Sky Radio de gelukkige winnaar bij het adviesbureau Huijskens & Istha, waar hij werkt.

De actie van Sky Radio hield in dat luisteraars de naam van de artiest van de dag moesten sms-en naar het radiostation. Iedere dag selecteerde Sky Radio vier finalisten die op creatieve wijze moesten aangeven, waarom juist zij in aanmerking moesten komen voor een dubbel jaarsalaris. Marnix gaf de meest creatieve invulling aan de opdracht en won daarmee de hoofdprijs.

RTV Sternet staakt tv-uitzendingen

De lokale radio- en televisiezender RTV Sternet uit Haaksbergen heeft besloten om met onmiddellijke ingang de televisie- en kabelkrant-uitzendingen te staken en weer enkel radio te gaan maken. ‘Vanaf het begin van onze tv-uitzendingen hebben we al te maken met een slechte kwaliteit van de beelden en de tekstpagina’s’, zegt H. Duijneveld, bestuursvoorzitter van RTV Sternet. Gesprekken met onder andere kabelexploitant Essent hebben er echter nog niet toe geleid dat de kwaliteit verbeterde

De problemen van Sternet hebben te maken met de nieuwe kabel die Essent heeft aangelegd. Die kabel wordt door Sternet gebruikt, maar ook door internetters. Er wordt zoveel gebruik van gemaakt, dat het nadelige gevolgen heeft voor de kwaliteit van de uitzendingen.

Sternet heeft inmiddels een aanbieding van Essent gekregen. ‘We kunnen een kabel krijgen, die alleen door Sternet gebruikt kan worden. Dus niet door derden. In het dorp ligt een analoge kabel. Die ligt daar eigenlijk alleen maar te liggen: de kabel is goed, maar wordt nergens voor gebruikt. Maar er moet nu eerst een kabel vanuit ons pand komen, die naar de verdeelkast bij de kabel wordt gelegd. Vervolgens kunnen we op die kabel worden aangesloten. Ik heb begrepen dat alles vrij snel rond kan zijn, maar het gaat toch wel enkele weken duren.’

Duijneveld verwacht dat de uitzendingen over vier tot vijf weken weer kunnen worden opgepakt.

Radio 0162 start programma over de politie

Radio 0162 uit Dongen start deze maand een wekelijks programma over het werk bij de politie. In de radiospecial wordt aandacht besteed aan de werving en selectie van agenten en de mogelijkheden voor jongeren voor een opleiding tot politieagent.

Loura Klinkhamer (56), trainingsactrice bij de politie en vrijwilligster bij radiostation 0162, zal het programma presenteren. Klinkhamer heeft overigens al langere tijd, samen met de wijkagenten Lex de Kort uit Dongen en Kees Weermam uit Gilze, de leiding van een radioprogramma waarin ruim aandacht wordt besteed aan allerlei politiezaken.

Het programma, dat zeker een aantal weken zal lopen, is voor het eerst te beluisteren op zondag 16 februari van 15.00 tot 16.00 uur.