Home Landelijke radio Kort radionieuws van vrijdag 10 januari

Kort radionieuws van vrijdag 10 januari

Noorderslag en Eurosonic live bij 3FM

Radio 3FM zendt dit weekend Noorderslag en Eurosonic uit. Vrijdag 10 januari begint om 20.00 uur de speciale Noorderslag/Eurosonic uitzending die tot 03.00 uur door gaat. Ook zaterdag op dezelfde tijden doet 3FM verslag vanaf het Noorderslagterrein in Groningen.

Via internet zijn Noorderslag en Eurosonic ook te volgen. Op de website www.3voor12.nl is het verslag van de evenmenten te volgen.

Radio 2 komt met eigen hitlijst

Radio 2 komt deze week met een eigen hitlijst: de Standaardalbum Top 50. De lijst wordt samengesteld door hitlijstenproducent MegaCharts (Mega Top 50, Wanadoo Top 40) op basis van de verkoopcijfers voor muziek-CD’s die langer dan twee jaar op de markt zijn.

Radio 2’s muziekjournalistieke programma Schiffers.fm besteedt voortaan iedere vrijdagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur aandacht de Standaardalbum Top 50, onder meer middels de verhalen achter de albums. Ook de reeds bestaande CD- en DVD-lijsten van MegaCharts komen aan bod.

Nieuwe voorzitter voor de Lokale Ormoep Almelo

De 62-jarige Jo Arends is de nieuwe voorzitter van de Lokale Omroep Almelo (LOA). De nieuwe vorozitter hoopt de omroep weer in financieel rustiger vaarwater te loodsen. En hij heeft er alle vertrouwen in dat het gaat lukken. De nieuwe preses wordt vanavond voorgesteld aan de medewerkers. Dan zal hij ook zijn eerste nieuwjaarstoespraak houden waarin hij duidelijk zal maken wat hem de komende periode voor ogen staat.

Arends is al sinds 1992 bij de omroep betrokken. Hij maakte achtereenvolgens deel uit van het algemeen bestuur en van de programmaraad.