Home Landelijke radio Kort radionieuws van vrijdag 1 november

Kort radionieuws van vrijdag 1 november

Omroep Heerenveen moet verdwijnen
De Heerenveense Omroep Stichting (HOS) wordt de nek omgedraaid door de gemeente. Dat zegt Hoofdredacteur Jan de Vries van de lokale omroep. De gemeente moet bezuinigen en wil de jaarlijkse subsidie van 12.000 Euro in 2004 stopzetten. Dat betekent het einde van de oudste radiozender van Friesland.

Volgens gemeentewoordvoerder Herman Termeulen luistert maar 1 procent van de bevolking van Heerenveen naar de HOS. Hoofdredacteur de Vries zegt echter dat de luisterdichtheid 4 procent is. Hij vindt het ‘raar’ dat de gemeente zijn omroep afrekent op de luisterdichtheid. Volgens gemeentewoordvoerder Termeulen blijven er nog genoeg media over om de plaatselijke bevolking van te informeren. ‘We hebben Omrop Fryslân, Nieuws TV en twee kranten die allemaal nieuws uit Heerenveen brengen’, aldus de woordvoerder.

Opbrengsten world dj dag voor Sofia Kinderziekenhuis
Op 6 november reikt DJ en ambassadeur van World DJ Day Wessel van Diepen een cheque van € 28.500 uit namens Radio 538 aan het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam. Prof. Dr. Hans Büller, hoofd afdeling Kindergeneeskunde, komt naar de studio van Radio 538 om het geld in ontvangst te nemen.

In totaal brachten Nederlandse DJ’s een bedrag van € 18.480,– bij elkaar tijdens World DJ Day door hun gages tijdens deze dag te schenken aan het goede doel. Radio 538 doneert hier bovenop een bedrag van € 10.020,- waardoor de eindopbrengst op € 28.500,– uitkomt.

Radioreclame prijs voor het eerst publieksprijs
De radioreclameprijs, Het Gouden DATje, is dit jaar voor het eerst een publieksprijs. Luisteraars van alle radiostations kunnen tot 10 november op een speciale site een stem uitbrengen op hun favoriete radiocommercial. De trofee zal op 19 november tijdens het PRE radioseminar uitgereikt worden aan de adverteerder van de radiocommercial met de meeste stemmen.

Nieuwe zaterdagavond voor Radio Nijmegen
Vanaf morgen kent de zaterdagavond van Radio Nijmegen een nieuwe programmering. Activeradio.net is de naam van het nieuwe zaterdagavond programma dat voortaan iedere zaterdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur zal worden uitgezonden.

De slogan van het programma is “Radio you control”, hiermee willen de makers aangeven dat het programma hoogst interactief is. Via de website van het programma kan de luisteraar contact opnemen en zijn of haar wensen doorgeven.